fbpx
click to enable zoom
searching...
Nu am găsit o ofertă relevantă
hartă
Vizualizați hartă rutieră Satelit Hybrid Teren Locațiile mele Ecran complet Înapoi Următor
Căutare avansată
Căutare avansată
Mai multe opțiuni de căutare
am găsit 0 rezultate
Rezultatele căutării

Toți cei care stau la bloc trebuie să știe asta. Cine are dreptul să-ți intre în apartament fără acordul tău

Publicat de EuroCristea pe martie 12, 2020
| 0

Toți cei care stau la bloc trebuie să știe asta. Cine are dreptul să-ți intre în apartament fără acordul tău ?

 

Dacă locuiești la bloc, este bine să cunoști anumite detalii care te pot scuti de nelămuriri pe care le ai cu privire la persoanele care ți-ar putea păși în apartamentul tău, fără permisiunea ta.

Poate intra șeful de bloc la tine în apartament fără acord?

Răspunsul este da. Actuala Lege a asociațiilor de proprietari, mai precis Legea nr. 196/2018 prevede ca unul din membri asociației de locatari să îi fie permis accesul în apartamentul tău, pentru realizarea lucrărilor de construcții sau reparații ori în situații de urgență.

Totuși, accesul în locuința ta a unui membru al asociației de locatari se va realiza doar în baza existenței unui preaviz motivat în scris care îți va fi înmânat cu cinci zile înainte, dacă vorbim despre construcții sau reparații care necesită realizate în apartamentul tău. Însă, în contextul unor situații de urgență care necesită deplasarea asociației de proprietari la tine în locuință, este necesar un preaviz care îți poate fi înmânat chiar și cu 24 de ore înainte.

Accesul în apartamant îi va fi permis nu doar președintelui de bloc, ci și administratorulului blocului sau personalului calificat care trebuie să realizeze lucrările de amenjare sau reamenajare ce țin de construcția blocului. Este important de precizat faptul că refuzul de a primi una din aceste persoane amintite mai sus atrage sancțiuni care pornesc de la 500 de lei și care pot ajunge chiar și la 3.000 de lei, în conformitate cu Legea nr. 196/2018. Această lege a intrat în vigoare aproape de finalul anului 2018 și stabilește toate aspectele legate de conviețuirea într-un bloc de locuințe, dar și condițiile în care se pot înființa și își pot desfășura activitatea asociațiile de proprietari.

Dacă discutăm despre permiterea intrării în locuință pentru lucrări de reabilitare, în urma cărora proprietarii de apartamente se aleg cu pagube în locuința lor, aceștia vor fi despăgubiți de către asociația de proprietari, din fondul de reparații.

 

Sursa foto: Inquam Photos / Tudor C Costache

 

Răpundeți

Adresa dvs. de email nu va fi publicată.

Comparați oferte